Євросоюз заблокував антиросійські санкції проти найбільшого у світі виробника титану, - The Wall Street Journal

Під час ухвалення 7 пакету санкцій Євросоюзу проти росії виникли запеклі суперечки. В ході них вирішили відмовитися від накладання обмежень на найбільшого у світі виробника титану – ВСМПО-Авісма. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Наразі весь цивілізований світ продовжує живити бюджет агресора через цю корпорацію. Анонімні джерела в керівництві ЄС розповіли The Wall Street Journal деталі того, як в останню хвилину цю компанію виключили з сьомого пакета санкцій.

Чому не наклали санкції на російський титан

Наголошували на тому, що не варто накладати такі обмеження Франція, Німеччина та Італія. Річ у тім, що російська компанія є найважливішим постачальником титану для Airbus SE. Це найбільший у світі виробник комерційних реактивних літаків. Airbus має штаб-квартиру у Франції та наймає велику кількість робочої сили по всій Європі. Тому представники авіавиробника публічно закликали ЄС утриматися від заборони продажу російського титану.

"Дипломати ЄС заявили, що країни-члени висловили занепокоєння, що обмеження експорту для компанії може спровокувати взаємний крок Москви щодо припинення постачання титану своєї компанії до Євросоюзу", – розповіли анонімні джерела.

Щодо цього питання також звернулися за коментарем вже згаданого авіавиробника. "Як глобальна компанія Airbus постійно спілкується з урядовими зацікавленими сторонами, але ми не коментуємо характер або зміст цих дискусій", – сказав речник виробника в письмовій заяві. Також він зазначив, що титанові санкції "значно зашкодять усій аерокосмічній промисловості в Європі".

Що відомо про "ВСМПО-Авісма"

Це справді найбільший на планеті виробник титану. Активи компанії становлять понад 5 мільярдів доларів. А її чистий прибуток на рік становить понад 300 мільйонів доларів. "ВСМПО" виробляє титан для аерокосмічної промисловості. Зокрема, з їхніх матеріалів виготовлена частина літаків, які щодня атакують Україну. "Авісма" частково належить російській оборонній компанії "Ростех". Її очолює підсанкційний олігарх Сергій Чемезов.

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...