Ігнат пояснив, чи є в Україні умови для базування F-16 - під час спільних навчань за їх участі нарікань не було

Винищувачі F-16 були в Україні в 2011 році під час навчань "Безпечне небо". Льотчики з США не мали ніяких нарікань на умови базування літаків, розповів Юрій Ігнат "24 каналу", передають Патріоти України.

За словами спікера Повітряних Сил ЗСУ, полковника Юрія Ігната, перед Євро-2012 на аеродромі в Миргороді знаходилися F-16, в тому числі й двомісні навчально-бойові літаки, так звані "спарки".

"Наші льотчики могли політати на них з американцями. Це називається ознайомчий політ. Американські пілоти в повітрі передавали управління нашим льотчикам. Таку ж процедуру робили й для гостей на наших "спарках", – розповів військовий.

При цьому він нагадав, що льотчики з США були в Україні й у 2018 році, коли прилітали на винищувачах F-15C Eagle в Старокостянтинів для участі в навчаннях "Чисте небо".

"Виконували повітряні бої між МіГами і СУшками проти F-15, дивилися, як все працює, як можна протистояти радянським літакам, розуміючи, що у росіян вже зараз сучасні Су-35, Су-30", - пояснив Ігнат.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...