Ігнат розповів, чому Росія зменшила кількість атак останніми днями

Росіяни намагаються заплутати українських захисників, оскільки ніч проти 12 червня в Україні минула спокійно. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону. За словами Ігната, тактика у росіян залишається однаковою, передають Патріоти України.

"Тому що застосовують вони крилаті ракети та дрони з різних напрямків, намагаються ввести в оману нашу ППО", – сказав він. Ігнат пояснює, що ворожі об'єкти летять спочатку групою, згодом розділяються на підгрупи, а потім діють поодиноко.

"Вони можуть летіти на Захід, а потім різко повернути назад. Росіяни намагаються зробити усе, щоб подолати нашу ППО. Зменшення ворожої активності у небі у ніч на 12 червня пов'язане погодними умовами. Він зазначив, що погода також впливає і на діяльність наших авіаційних підрозділів", - розповів він.

Росіяни продовжують завдавати ударів керованими авіаційними бомбами (КАБ) по прифронтових територіях. Також загарбники використовують дрони-камікадзе. Це не лише "Шахеди", а й "Ланцети" різних типів.

"Окупанти майже завжди застосовують "Шахеди", починаючи з о пів на дванадцяту ночі, й аж до четвертої ранку. Загарбники обирають саме такий час, щоб унеможливити збиття їхніх безпілотників зі стрілецької зброї", - резюмував Ігнат.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...