"Ігнорує сучасні реалії": Прем'єр Румунії відповів на звинувачення Захарової про "плани Бухаресту" захопити Молдову

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку у четвер, 10 жовтня, відповів на звинувачення речниці російського МЗС Марії Захарової про нібито «плани Бухаресту» анексувати Молдову. Про це повідомляє Romania Journal, передають Патріоти України.

Чолаку підкреслив, що Румунія залишається стійким прихильником Молдови та її європейського майбутнього і продовжуватиме підтримувати громадян та владу в Кишиневі для досягнення поставлених цілей.

«З агресивною пропагандою Росії, яка спотворює історичні дані та ігнорує сучасні реалії, необхідно боротися всіма засобами, щоб досягти мети щодо інтеграції Республіки Молдова в Європейський Союз», — заявив він.

Чолаку додав, що російська влада відчайдушно намагається змінити європейський шлях Молдова, поширюючи фейкові новини. Він підкреслив, що його країна стоїть пліч-о-пліч із Молдовою та продовжуватиме підтримувати Кишинів в його здатності протистояти агресивним гібридним атакам з боку РФ.

ЗСУ можуть утримувати території на Курщині ще кілька місяців: У Bloomberg пояснили, який план у Зеленського

четвер, 10 жовтень 2024, 22:55

США вважають, що Україна зможе утримувати територію в Курській області РФ ще щонайменше кілька місяців. Надалі ця територія може стати "важелем" у майбутніх переговорах з Москвою, передають Патріоти України. Про це пише Bloomberg. Американські чиновник...

"Ігнорує сучасні реалії": Прем'єр Румунії відповів на звинувачення Захарової про "плани Бухаресту" захопити Молдову

четвер, 10 жовтень 2024, 21:44

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку у четвер, 10 жовтня, відповів на звинувачення речниці російського МЗС Марії Захарової про нібито «плани Бухаресту» анексувати Молдову. Про це повідомляє Romania Journal, передають Патріоти України. Чолаку підкресли...