Ігнорувати не вдасться: ГПУ наполягає на тому, щоб прес-секретар президента відповідала за слова про обстріл з боку ЗСУ

Зіткнувшись з небажанням Юлії Мендель спілкуватися, прокурори направили запит в Офіс президента.

Юлія Мендель. Фото: соцмережі.

Генпрокуратура наполягає на тому, щоб прес-секретар президента України Юлія Мендель або чимось підтвердила свої слова про обстріли цивільних об’єктів, або спростувала дану інформацію. Відповідний запит направлений правоохоронцями в Офіс глави держави. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє ГПУ, передають Патріоти України.
“9 липня 2019 року Генпрокуратурою повторно направлений запит слідчого у кримінальному провадженні від 29.06.2019 про спростування або підтвердження публічних висловлювань прес-секретаря президента України про те, що військовослужбовці ЗСУ допускають випадки обстрілу цивільних об’єктів на сході України”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 3 липня ГПУ зробила другу спробу допитати Мендель. Виклик на допит був пов’язаний з її заявою про те, що українські військовослужбовці відповідають на провокації бойовиків, в результаті чого страждає мирне населення Донбасу. Відповідну заяву прес-секретар Зеленського зробила 7 червня в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1». Зіткнувшись з небажанням Мендель спілкуватися, прокурори направили запит в Офіс президента. Мета – дізнатися, чи говорила вона як офіційна особа, або висловлювала приватну позицію. Проте в ОП заявили, що ГПУ не має законних підстав вимагати від Мендель підтвердження публічних заяв.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...