"Її присутність недоречна": Естонія заборонила в’їзд російській співачці, яка підтримує війну в Україні

Відомій російській співачці Клавдії Високовій, відомій під псевдонімом Клава Кока, скасували концерт в Талліні. Про це пише естонське видання limon, передають Патріоти України.

Крім цього артистці, яка підтримує криваву політику Путіна, заборонили в’їзд до Естонії до 18 травня 2027 року. У Міністерстві внутрішніх справ Естонії зазначили, що таке рішення було прийняте через прокремлівську позицію артистки та її підтримку війни РФ проти України:

«Ми повторюємо те, що говорили раніше: організатори концертів не повинні запрошувати до Естонії артистів, які виступають із прокремлівськими тезами, оскільки їм заборонено тут виступати. Російські та білоруські діячі культури, які бажають виступити в Естонії, на сьогоднішній день не можуть отримати естонську візу», – прокоментував прес-секретар МВС Естонії Вейко Песур.

У Міністерстві культури Естонії додали, що виступ Клави Коки є «недоречним», оскільки вона не засудила російську агресію в Україні і перебуває на службі у російської пропаганди.

Тим часом організатор концерту Клави Коки в одному з клубів у Талліні Юрій Метс до останнього сподівався, що артистка таки виступить. Ба більше, він заявив, що не бачить проблеми у тому, якщо «артист виступить російською», адже у своїй творчості Кока «не пропагує війну».

«В Естонії проживає понад 300 тисяч російськомовних, і я вважаю, що концерти російською мовою тих артистів, які не беруть участі у будь-яких провокаціях, можна проводити.

Попросив би не роздмухувати галасу навколо талліннського концерту – нехай музика залишиться музикою. Багато чого можна сказати з цього приводу, але не варто, щоб потім не було неприємностей у артиста. Ми живемо, на щастя, у мирній та вільній країні, і дуже сподіваюся, що це так і залишиться», – сказав Метс.

Зауважимо, що Клава Кока підтримує криваву політику російського диктатора Путіна. До 2022 року російська виконавиця їздила до так званих «ДНР» і «ЛНР» з виступами, а також виступала на московському концерті на підтримку анексії Криму.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...