Їй там не місце! Через війну в Україні президент Євроради закликав до призупинення членства Росії в Радбезі ООН

Президент Європейської Ради Шарль Мішель 23 вересня закликав призупинити членство Росії в Раді безпеки ООН через неспровоковану і невиправдану війну РФ проти України. Мішель також висловився про право вето на резолюції, яке в Радбезі ООН має і Росія. Свою заяву голова Євроради зробив під час виступу на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, передають Патріоти України.

"Коли постійний член Ради Безпеки розпочинає неспровоковану і невиправдану війну, війну, яка засуджується Генеральною Асамблеєю, призупинення членства цього члена в Раді Безпеки, на мій погляд, має бути автоматичним", – заявив Мішель.

Він також розкритикував Росію та зловживання правом вето у Радбезі ООН. "Використання права вето має бути винятком, але воно стало, як ми бачимо, правилом. Реформа необхідна і невідкладна", – сказав президент Євроради.

Зауважимо, що право вето на резолюції Радбезу ООН мають п'ять постійних її членів: Китай, США, Франція, Британія і Росія.Президент Європейської Ради Шарль Мішель 23 вересня закликав призупинити членство Росії в Раді безпеки ООН через неспровоковану і невиправдану війну РФ проти України.

Мішель також висловився про право вето на резолюції, яке в Радбезі ООН має і Росія. Свою заяву голова Євроради зробив під час виступу на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Коли постійний член Ради Безпеки розпочинає неспровоковану і невиправдану війну, війну, яка засуджується Генеральною Асамблеєю, призупинення членства цього члена в Раді Безпеки, на мій погляд, має бути автоматичним", – заявив Мішель.

Він також розкритикував Росію та зловживання правом вето у Радбезі ООН. "Використання права вето має бути винятком, але воно стало, як ми бачимо, правилом. Реформа необхідна і невідкладна", – сказав президент Євроради. Зауважимо, що право вето на резолюції Радбезу ООН мають п'ять постійних її членів: Китай, США, Франція, Британія і Росія.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...