"Їх контролює Китай": Трамп оголосив про припинення відносин з ВООЗ

США, найбільший донор ВООЗ, більше не будуть фінансувати організацію і перенаправляють ці кошти на інші цілі.
Дональд Трамп. Фото: Рейтерс.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон розриває відносини зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

«Сьогодні ми припиняємо наші відносини зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я», — заявив він, додавши, що Китай «повністю контролює» ВООЗ.
Трамп сказав, що Китай несе відповідальність за пандемію коронавірусу. За словами Трампа, США, найбільший донор ВООЗ, більше не будуть фінансувати організацію і перенаправляють ці кошти на інші цілі.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп опублікував лист гендиректору ВООЗ Тедросу Аданому Гебреєсусу, в якому попередив, що якщо організація не внесе зміни в свою роботу, Вашингтон остаточно припинить фінансування і перегляне своє членство в організації.

15 квітня Дональд Трамп заявив про тимчасове припинення фінансування ВООЗ на час перевірки її реакції на пандемію коронавірусу. Він заявив, що ВООЗ не виконала свого основного призначення, проваливши роботу з інформування інших країн про небезпеку коронавірусу. Також Трамп звинуватив ВООЗ в тому, що вона вела неправильну роботу щодо Китаю, покриваючи заяви китайської влади.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...