Їх критично не вистачає: Україна почне виробляти власні 155-мм артилерійські снаряди

Оборонні підприємства України прагнуть розпочати власне виробництво 155-мм артилерійських снарядів. Однак розпочнеться це не раніше другої половини цього року, пише The Washington Post, передають Патріоти України.

Українські оборонні підприємства прагнуть задовольнити найбільшу потребу армії, створюючи свої власні 155-міліметрові снаряди за стандартами НАТО. Їх потребують артилерійські системи, які поставляються західними партнерами України і саме цих снарядів відчайдушно не вистачає на фронті.

Чиновник «Укроборонпрому» на умовах анонімності повідомив виданню, що виробництво 155-мм боєприпасів не розпочнеться «до другої половини цього року».

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій

четвер, 9 травень 2024, 13:54

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо звільнення Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. На його місце призначили Олександра Трепака. Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Патріоти України. "Звільни...

"Усі запаси віддають російським військовим": В окупованому Луганську виникли проблеми з пальним через удар по нафтобазі

четвер, 9 травень 2024, 12:41

Після удару по нафтобазі у тимчасово окупованому Луганську у російських загарбників спостерігаються серйозні проблеми із паливом. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram в четвер, 9 травня, передають Патріоти України. "Нафтобаза...