"Їх точка зору змінилася за добу": Арестович розповів про раптову відмову Росії від перемир'я і що це може означати

РФ на переговорах Тристоронньої контактної групи по Донбасу не стала підтверджувати свою прихильність угоді про припинення вогню. В ефірі одного з телеканалів радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович повідомив, що Росія за добу змінила свою позицію, передають Патріоти України.

За його словами, це може свідчити про розбіжності всередині військового керівництва. «30 березня відбулася консультація на рівні політичних радників, де російський представник Козак сказав, що не бачить ніяких перешкод для того, щоб повернутися до повної і всеосяжної зупинки вогню, і саме це треба зробити. І ось за добу вони змінюють позицію. Щось відбувається всередині російського військово-політичного керівництва, тому що вони протягом доби видають дві різні точки зору, дві різні команди для виконання», - сказав Арестович.

Також він розкрив подробиці відмови Росії від повернення до плану перемир'я. «31 березня російська делегація по суті відкинула дві пропозиції одночасно. Кравчук запропонував повернення до повного припинення вогню з 00:00 1 квітня, а представники ОБСЄ запропонували спільну заяву, яка закликала б сторони до визнання, що вони розуміють необхідність повернення перемир'я, вітають і беруть на себе зобов'язання застосувати додаткові заходи до припинення вогню. Російська делегація навідріз відмовилася», - сказав Арестович.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"