"Їх удесятеро більше": Зеленський розповів про складну ситуацію на фронті і героїзм ЗСУ

Володимир Зеленський розповів, що наразі українським військовим на фронті дуже складно. За його словами, хоч і ЗС РФ втрачають велику кількість техніки та солдатів, вони все одно мають перевагу над українською армією за чисельністю озброєння та військ, які сьогодні задіяні на війні. Про це президент України розповів в інтерв'ю американському телеканалу NBC, передають Патріоти України.

Однак Зеленський зазначив, що російська армія зазнає більших втрат, ніж ЗСУ. Він заявив, що на одного українського воїна російські війська втрачають п'ятеро солдатів. Там, де Україна втрачає один танк, Росія також втрачає п'ять.

"Але треба бути справедливим і сказати, що нам справді складно. Нам складно, бо знову ж таки інші цифри, бо на один наш танк у них десять своїх танків, на одного нашого бійця — десять їхніх військових. І якими б ми міцними не були, їх удесятеро більше, і це дуже складно", — поділився глава держави.

Він також сказав, що незважаючи на складнощі та відступ на деяких ділянках фронту, українські військові продовжують оборону, а на деяких ділянках ідуть у контрнаступ і просуваються вперед. Володимир Зеленський зазначив, що Україна не вистоїть у протистоянні з Росією без допомоги країн Заходу, і додав, що це війна всього цивілізованого світу з РФ.

"Наодинці з Росією — я розумію, що нам буде складно і, напевно, ми не витримаємо. Тому дуже важлива підтримка Європи і, насамперед, підтримка США... Це не просто війна України з Росією, це війна всього цивілізованого світу з РФ, з їхнім військово-політичним керівництвом, з їхньою армією. Ми не зможемо одні, і дякувати Богу, нам допомагають", — заявив Зеленський.

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...