"Їх усіх пошматували": У РФ розкрили деталі знищення під Харковом загону спецпризначення ГРУ

У Гдові Псковської області закопали знищеного в ході "спецоперації" в Україні 24-річного російського окупанта Степана Журавльова. Він служив за контрактом у Пскові в одному з елітних підрозділів ЗС Росії - спецназі ГРУ, пише Severreal. У РФ знищений окупант вважався зниклим безвісти з кінця лютого. Впізнати його змогли після обміну тілами, по ДНК, передають Патріоти України.

"Журавльов служив радистом, їх відправили на Харківський напрямок, йшли колоною. І вже на під'їзді до Харкова їх накрили українці. Відповідно, хто встиг вискочити з машин, втекли в школу – довколишню будівлю, яка була. Навіть відео є на Ютубі, як цю школу з танка розстрілювали, як вони вистрибували з вікон, це все є на Ютубі. Їх там всіх пошматували, прямо ось в цій школі. Хто встиг вискочити зі школи – того на вулиці пошматували, когось накрили прямо в школі", - розповів знайомий з ситуацією колишній військовий РФ Іван.

Відзначається, що сержант контрактної служби командир разведотделения Максим Веретихин з Пскова був узятий в полон і на камеру розповів, як російські війська увійшли в Україну 24 лютого.

"Було звернення, що блок НАТО розширюється, що в Україні принижують російський народ, треба допомогти, звільнити, там свої люди, все буде добре, як у Криму", – говорить веретихін, лежачи на підлозі з зав'язаними очима і руками. Він зізнається, що фашистів не побачив, що йому це все не треба. Мова закінчується зі сльозами: "вони пропаганду роблять. Виродок. Ненавиджу їх".

При цьому Іван додав: "Тактика взагалі не змінилася за 30 років: як раніше тупо йшли колони, так і зараз йдуть, хоча тоді не було ніяких безпілотників, не було таких технологій. Вони думали, що просто прийдуть в місто, дійдуть до президентського палацу, оточать його, президент вийде з піднятими руками і скаже: "Всі, хлопці, беріть мене, я здався". Так не вийшло. Ворог прийшов на рідну землю - на українську. Що українці повинні були зробити, підняти ручки, і все? Так само і ми повинні були в 41-му зробити? Ні, звичайно. Вони захищають свою землю".

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...