Їхали до України як “туристи": Почалось. Прикордонники затримали першу групу мігрантів з Білорусі (відео)

15 іноземців з Близького Сходу намагалися потрапити через Білорусь до України під виглядом туристів. На пункті пропуску в Чернігівській області їх затримали прикордонники. Про це повідомили в пресцентрі Держприкордонслужби, зазначають Патріоти України.

“15 іноземців прямували рейсовим автобусом з Мінська. Під час заходів прикордонного контролю громадяни говорили військовослужбовцям ДПСУ, що прямують в нашу державу з метою туризму. Проте в ході додаткової перевірки охоронці кордону з’ясували, що іноземці, серед яких четверо підлітків, кілька тижнів тому прилетіли в столицю Білорусі та одразу ж попрямували в Гродненську область”, — ідеться в повідомленні.

Затримані розповіли, що нібито вирішили завітати до України, щоб помилуватися краєвидами Львівщини, звідки й мали повернутися додому.

Однак правоохоронців не переконав такий туристичний маршрут. Ба більше, більшість з осіб мали паспорти, видані приблизно в один період — восени поточного року. Було ухвалено рішення повернути “туристів” до Білорусі.

Фото: пресцентр Держприкордонслужби
Фото: пресцентр Держприкордонслужби

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...