Їхали в поїзді всю ніч: До Києва прибули Шольц, Макрон та Драгі (відео)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули в Україну з Польщі і зараз прямують до Києва, передають Патріоти України.

Поїздка із Жешува тривала десять годин, пише RaiNews. Також факт прибуття підтвердив у своєму Telegram голова «Укрзалізниці» Олександр Камишин. Прямо в поїзді Драгі, Макрон та Шольц зустрілися за вечерею для обговорення деталей візиту.

Сьогодні глави трьох держав проведуть зустріч із президентом Володимиром Зеленським, вони обговорять питання щодо членства України в ЄС.

«Італія підтримує, і надалі рішуче підтримуватиме прагнення України стати частиною Європейського Союзу», — наводить видання слова Драгі, які він сказав під час візиту до Єрусалиму напередодні.

Також на порядку денному зустрічі — обговорення ситуації на Донбасі та розблокування українських портів для вивезення зерна.

Близько 10-ї ранку стало відомо, що політики прибули до Києва. Журналісти помітили, що Шольц вийшов на перон у звичайному поло, Макрон же переодягся у костюм. З'явилося перше відео.

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...