Їхав вбивати українців за 53 долари на день: Полонений окупант розповів про настрої у "другій армії світу" (відео)

Окупант Руслан Романов, який потрапив у полон до ЗСУ, розповів, що підписав контракт та поїхав вбивати людей в Україні, бо йому обіцяли платити 53 долари на день, передають Патріоти України.

36-річний молодший лейтенант разом із іншим окупантом просили жителів Харківщини "підкинути їх до Бєлгорода". Розмову з полоненим оприлюднив автор проєкту "Шукай своїх" Володимир Золкін.

Дорогою "на Бєлгород" 5 травня біля села Перемога Романова зупинили українські військові та взяли в полон.

За словами окупанта, у 2005–2007 роках він проходив строкову службу у російській армії. 6 квітня 2022 року підписав контракт, а 8 квітня незаконно зайшов в Україну з боку Бєлгорода.Контракт, за його словами, довелося підписати "за сімейними обставинами".

"Сімейні труднощі виникли у мене, і я звільнився зі своєї роботи і пішов за контрактом. У військкоматі говорили, що я поїду в частину, нас відправлять на два тижні в поля, навчатимуть. У результаті 6 числа я приїхав у частину, 6-го я підписав контракт, 7 числа вранці нас розбудили і сказали: "Вас передислокують у Бєлгородську область", – розповів він.

А вже з 8 квітня Романов брав участь у боях проти українців на території Харківської області. Раніше Романов працював машиністом залізнично-будівельної техніки, заробляв близько 40 тис. рублів. За участь у бойових діях йому обіцяли 53 долари на день і три оклади — це близько 200 тис. рублів.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...