Ймовірними є дві версії: Авіаційний експерт розповів, що могло стати причиною авіакатастрофи в Броварах

Авіакатастрофа в Броварах, внаслідок якої загинули 14 людей, зокрема, вище керівництво Міністерства внутрішніх справ України, могла статися з двох причин. Йдеться про технічні несправності або помилку екіпажу. Про це в етері телеканалу FREEДОМ повідомив авіаційний експерт Валерій Романенко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що наразі чекає на висновки членів комісії, які протягом двох днів мають установити причину катастрофи. Експерт пояснив, що комісія має заслухати свідків, оцінити технічний стан основних систем гелікоптера тощо.

"Припустімо, якщо у гелікоптера немає хвостового гвинта, а він десь валяється за кілометр, то тут зрозуміла причина. Я виключаю військовий вплив. Тобто це не ракета зенітна, і це не зенітний ракетний комплекс. Я не вірю, що це міг бути вибух на борту. Залишаються або технічні причини, або помилка екіпажу. Найімовірніше, одна з цих двох причин", – пояснив він.

Романенко додав, що гелікоптери зазвичай не літають нижче 150 м, а екіпаж борту готується до польоту, і чітко визначає, чи є якісь перешкоди на маршруті, щоб заздалегідь обійти їх за висотою.

У зв’язку з цим експерт вважає, що туман та погана видимість могли спричинити катастрофу тільки в разі зіткнення з якимось об’єктом.

Крім того, він вказав на те, що у гелікоптері працює режим авторотації. Це коли в повітряному судні з якоїсь причини вимикаються обидва двигуни, але за інерцією зберігається підйомна сила, тому воно може досить плавно приземлитися без особливих ушкоджень.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...