Імпічмент і не тільки: У Зеленського розповіли, з чого почне роботу нова Рада

Законопроект про імпічмент президента України стане одним із перших, який розгляне Верховна Рада нового скликання. Новообрані нардепи також відразу візьмуться за усі основні блоки, повідомляють Патріоти України.

До визначеної роботи нардепи вже готові, про це заявив представник президента Володимира Зеленського у ВР Руслан Стефанчук за підсумками першого підготовчого засідання депутатської групи.

Перше підготовче засідання підготовчої групи новообраного парламенту відбулось 9 серпня. За закон про імпічмент президента – це буде один із перших законів, який, я сподіваюся, буде проголосований у цій Раді, – наголосив він.

Він також додав, що серед законопроектів, з яких почне свою роботу нова ВР, буде переведення документообігу парламенту в електронну форму замість паперової та зміни до Конституції.

Це дозволять позбавляти народних депутатів повноважень за кнопкодавство. "Ми прискоримо максимальну ідентифікацію депутатів і аналогічно ті рішення, про які говорили: відповідальність депутата за кнопкодавство, за прогули. Внесення змін до Конституції, що це буде безумовно підставою для припинення його депутатських повноважень", – додав Стефанчук.

Окрім того, за прогнозом Стефанчука, нардепи працюватимуть над блоками по всіх основних напрямках: економіці, антикорупції, інфраструктурі, безпеці й обороні, євроінтеграції, міжнародних відносинах.

Перше засідання новообраної Ради, згідно із Конституцією, відкриє найстаріший за віком депутат. У IX скликанні таким буде представник партії "Опозиційна платформа – За життя" 78-річний Юлій Іоффе.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...