Імпічмент Трампа, безумовно, буде, але на посаді він залишиться, - Портников (відео)

За словами журналіста, слід розділяти процедуру імпічменту і процедуру засудження Трампа верхньою палатою парламенту.

Віталій Портников. Фото: mediananny.com.

Вірогідність оголошення імпічменту президентові Сполучених Штатів становить 80-90%. Про це заявив відомий журналіст, публіцист та громадський діяч Віталій Портников в програмі "Суботній політклуб" на телеканалі Еспресо.TV, передають Патріоти України.

"Імпічмент Трампа, безумовно, буде. Він буде в Палаті представників (нижня палата парламенту США - ред.). Там вистачає на це голосів. Є 80-90% вірогідності, що Трампу оголосять імпічмент, але це не означає, що його усунуть з посади президента Сполучених Штатів. Для того, щоб президента усунули з посади, а такого ніколи не було в американській історії, потрібно щоб після імпічменту в Палаті представників провів своє розслідування Сенат, і щоб відбулося засудження президента двома третинами голосів Сенату. В Сенаті ж у демократів немає більшості голосів, там більшість у республіканців, і абсолютно не зрозуміло за яких обставин - що ще має такого виплисти з цього всього розслідування - буде щось, що переконало б республіканців голосувати за засудження свого власного президента. Поки що таких обставин я не бачу", - пояснив він.

За його словами, слід розділяти процедуру імпічменту і процедуру засудження Трампа верхньою палатою парламенту. "Імпічмент - так, засудження - поки що ні", - додав Портников.

Окрім того, на його думку, протистоянням між Трампом і Байденом можуть скористатися інші гравці всередині табору Республіканської і Демократичної партії США, і вони вже підуть на чергові президентські вибори 2020 року.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...