Імпортозаміщення і геть від Москви: "Укроборонпром" відзвітував про важливе досягнення у забезпеченні боєприпасами ЗСУ

​Запущено повний цикл виробництва боєприпасів: "Укроборонпром" відзвітував про важливе досягнення

Шосткинський казенний завод «Імпульс» (входить до складу концерну «Укрборонпром») відкрив лінію виробництва засобів ініціювання артилерійських снарядів та ракетного озброєння (детонаторів).

Як повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», тим самим на заводі утворився повний цикл виробництва артилерійських боєприпасів і ракетного озброєння, , зазначають Патріоти України.
Запустити лінію вдалося в рекордні терміни - 9 місяців, а вартість встановленого обладнання склала 282 млн гривень.
Відзначається, що на новому обладнанні вже виготовили і успішно випробували першу партію детонаторів, яка буде спрямована на полігонні випробування.

Як заявив під час презентації директор КП «Шосткінський казенний завод «Імпульс» Євген Чернов, «сьогодні підприємство підготувало виготовлення підривачів В-429 в замкнутому циклі і готове до їх випробувань». Крім того, за словами Євгена Чернова «з початку 2020 року підприємство готове до випуску підпривачів В-429, В-429 Е, РГМ-2М та інших елементів вогняних ланцюгів».

Виробництво підривачів В-429, В-429 Е, РГМ-2М та інших елементів вогняних ланцюгів артилерійських боєприпасів є наразі необхідним в рамках створення в Україні замкненого циклу виробництва артилерійських боєприпасів, а також для заміни старих підривачів у боєприпасах, що знаходяться на базах Міністерства оборони України і гарантійний термін зберігання яких вже закінчився.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...