"Інакше Кремль не зупиниться": У США запропонували відповісти на "змову" Росії і талібів

Вашингтону слід припинити виведення американських військ з Німеччини, яке раніше анонсував президент США Дональд Трамп, і не тільки.

Джон Ніколсон. Фото: АР.

США повинні дати жорстку відповідь Росії в разі, якщо підтвердиться факт її змови з членами афганського радикального руху «Талібан» (організація заборонена в Росії). З такою пропозицією виступив в бесіді з The Washington Post колишній командувач міжнародними силами під керівництвом США і НАТО в Афганістані, відставний генерал Джон Ніколсон (John W. Nicholson), повідомляють Патріоти України.

У той же час з'явилися повідомлення про те, що російська військова розвідка нібито таємно пропонувала заплатити талібам за вбивство американських військовослужбовців, які свідчать про принципово іншу міру залученості Росії в конфлікт. «Якщо це правда, це одночасно безрозсудний прорахунок і велика помилка з боку росіян і талібів. Історія показує, що подібні помилки і прорахунки часто призводять до війни», - заявив Ніколсон.
На його думку, якщо інформація підтвердиться, США повинні будуть «чітко і однозначно» відповісти на провокації Москви. Зокрема, вважає генерал, керівництво США і НАТО повинно буде засудити дії Росії, підкресливши, що вони підривають будь-які шанси на поліпшення відносин і співробітництво в галузях, що становлять взаємний інтерес.
Крім того, Вашингтону слід припинити виведення американських військ з Німеччини, яке раніше анонсував президент США Дональд Трамп. За словами Ніколсона, виведення військ в умовах, що склалися, буде розцінюватися Кремлем як слабкість США. «У Москви, безсумнівно, виникне спокуса випробувати нашу рішучість іншими способами», - пояснив він.
Також, зазначив генерал, США доведеться призупинити і виведення своїх військ з Афганістану до тих пір, поки таліби не виконають умови, передбачені мирною угодою: почати мирні переговори з афганським урядом, розірвати зв'язки з «Аль-Каїдою» (терористична організація, заборонена в Росії ) і посприяти в скороченні рівня насильства в регіоні.
The New York Times 26 червня зі посиланням на спецслужби повідомила, що російська військова розвідка таємно пропонувала оплатити вбивство американських військовослужбовців. Таким чином Москва нібито хотіла зірвати мирні переговори США з талібами, йдеться в публікації. Газета назвала головним посередником у «змові» Росії з «Талібаном» афганського контрабандиста наркотичних речовин Рахматулло Азізі. Трамп вважає цю інформацію недостовірною, її також спростували як таліби, так і Москва.
«Талібан» утворився в 1994-му в розпал громадянської війни в Афганістані. У 1996-2001 роках таліби перебували при владі в країні, а після повалення в 2001-му почали партизанську війну з урядовими військами і силами НАТО в Афганістані і Пакистані. США ввели війська в Афганістан після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку.
За словами Ніколсона, в роки його командування в Афганістані, з 2016-го по 2018-й, йому вже доводилося стикатися з доказами співпраці Москви і талібів. Зокрема, місцева влада повідомляла йому, що Росія через Таджикистан поставляла «Талібану» стрілецьку зброю і боєприпаси, а також надавала організації деяке фінансування. При цьому, зазначив генерал, тоді російська допомога була до певної міри обмежена: наприклад, Москва відмовлялася постачати талібам зенітні ракети. Таким чином дії Кремля особливо не порушували існуючий баланс сил в регіоні, хоча і сприяли зростанню ризику для сил афганського уряду і їх американських союзників.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...