Інакше навіть особисті речі викинуть: Українським біженцям в Ірландії дозволять з'їздити додому на Різдво, але є умова

Українським біженцям в Ірландії дозволять повернутися в Україну та тимчасово залишити надане їм державою житло, аби відсвяткувати Різдво. Вони можуть поїхати додому вже з 22 грудня, але мають повернутися назад не пізніше 5 січня. Про це повідомляє Irish Mirror, передають Патріоти України.

За інформацією видання, українські біженці тепер тимчасово можуть виїхати зі свого державного житла з 22 грудня по 5 січня без попереднього повідомлення. Разом з цим, українцям необхідно повернутися назад до свого житла в Ірландії до 5 січня, інакше вони ризикують втратити своє місце, а будь-які особисті речі, залишені там, будуть знищені за 60 днів.

Згідно з новими правилами, під час своєї відсутності українці із тимчасовим захистом мають продовжувати сплачувати обов’язковий внесок за своє житло. Після 5 січня відсутніми можуть лише ті, хто має відповідний дозвіл на це, або ті, хто добровільно відмовився від свого житла, заповнивши відповідну форму.

Зміни не стосуються біженців, які наразі проживають у житлі, що надається за рахунок виплати компенсації за проживання (ARP), заставному або модульному житлі, які вже мають право подорожувати.

Наприкінці жовтня ірландські ЗМІ повідомляли, що українцям в Ірландії можуть запропонувати державне житло лише на три місяці, після чого їм доведеться шукати власне житло в приватному секторі оренди або взяти в заставу житло за програмою «Пропонуй житло». Ці зміни стосуватимуться лише новоприбулих до країни.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...