Інавгурація Зеленського: У Раді прийняли важливе рішення

Регламентний комітет рекомендував Верховній Раді розглянути 7 постанов про інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського. Таке рішення прийняв на засіданні у середу, повідомляють Патріоти України.

Постанови зареєстрували нардепи Сергій Міщенко (19 травня), Віктор Балога (19 травня), Віталій Купрій (20 і 26 травня), Сергій Каплін (19 травня), Володимир Куренной (17 травня).

Водночас нардеп Андрій Тетерук заявив, що "Народний фронт" і ще кілька депутатських сил пропонують провести інавгурацію 28 травня.

Тетерук реєстрував проект постанови з Бориславом Березою. Перший заступник голови комітету Павло Пинзеник назвав усі постанови мотивованими. Тепер на засіданні Верховна Рада має проголосувати на підтримку тієї чи іншої постанови.

Спікер Андрій Парубій заявив, що ВР буде приймати рішення щодо дати інавгурації на основі рекомендацій комітету 16 травня після того, як розгляне закон про Держбюро розслідувань.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...