"Інформаційна сфера України де-факто здається росіянам", - фракція "ЄС" про кодування українських каналів

Близько 10 мільйонів українців залишилися без українських телеканалів.

Фракція "Європейська Солідарність" стурбована ситуацією, що склалася з кодуванням українських телевізійних каналів, які здійснюють супутникове мовлення. Близько 10 млн українців залишилися без українських телеканалів. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу "Європейської Солідарності".

"Попри обіцянки влади, яка вважає себе фаховою в інформаційній політиці, проблеми з інформаційною присутністю України на окупованих територіях тільки поглибилися. Відбувається суттєве погіршення ситуації в інформаційний сфері. "Європейська Солідарність" та наші депутати впродовж останніх років системно працювали над підтримкою українського контенту в телерадіоефірі, сферою інформаційної безпеки. Наразі бачимо суттєве згортання здобутків попередніх років. Викликає занепокоєння ситуація, яка склалася з кодуванням українських телевізійних каналів, що провадять супутникове мовлення. Близько 10 мільйонів українців залишилися без українських телеканалів", - йдеться в повідомленні.

У фракції заявляють, що це інформаційна диверсія влади, що віднині чверть українців живуть у російському інформаційному просторі, значною мірою це стосується прикордонних територій та окупованих Криму і Донбасу.

"Це становить серйозну проблему для національної безпеки, забезпечує політичні впливи держави агресора. Так само ми категорично проти позбавлення державної підтримки тих каналів, які забезпечують українську присутність на окупованих територіях, зокрема в Криму. Йдеться про канал ATR, який не може нормально функціонувати через блокування фінансування. Знищено й канал іномовлення для українців у світі. Замість української інформаційної присутності у світі, влада намагається перетворити іномовлення на ручний державний російськомовний канал", - наголосили в прес-службі "Євросолідарності".

"Усе це потребує негайної реакції РНБО України, Міністерства культури та інших профільних органів, які самоусунулися від проблем інформаційної безпеки країни", - додали у фракції.

"Євросолідарність" звертається до РНБО з вимогою створити робочу групу і розробити покроковий план вирішення проблем в інформаційній сфері. "У владі присутні так багато представників телебізнесу, а інформаційна сфера України де-факто здається росіянам", - підсумували у фракції "ЄС".

ВАКС конфіскував багатомільйонні активи експрезидента Мотор Січі Богуслаєва, арештованого за держзраду

четвер, 18 квітень 2024, 14:30

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів колишнього президента заводу Мотор Січ В'ячеслава Богуслаєва та гендиректора російської компанії Борисфен Петра Кононенка. Про це пові...

"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...