"Інформаційний шум": Експерт пояснив, що стоїть за закликами до повної мобілізації в РФ і в чому реальна небезпека

Керівництво країни-агресора Росії не має наміру найближчим часом оголошувати масштабну мобілізацію. Від ухвалення такого рішення кремлівського диктатора Володимира Путіна зупиняють президентські вибори, заплановані на березень 2024 року. Водночас російські пропагандисти також почали займати більш обережну позицію щодо мобілізації. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

Він нагадав, що у вересні 2022 року, коли Путін оголосив "часткову" мобілізацію, понад мільйон громадян РФ виступили проти цього рішення, залишивши територію Росії. Незважаючи на те, що частина цих росіян повернулася назад, підтримка дій Путіна особисто і російського уряду знизилася.

Селезньов прогнозує, що протягом п'яти місяців, що залишилися до виборів президента Путіна, у Кремлі уникатимуть таких різких рухів, спрямованих на ослаблення російського суспільства.

"Ми бачимо, як зміщуються акценти в риториці офіційних спікерів Кремля, як вони намагаються зняти з порядку денного війну в Україні, наголошують на певному розвитку, на тому, що нібито Росія має авторитет у світі, що її бояться тощо", – сказав експерт .

У той самий час прихована мобілізація у Росії частково дозволяє компенсувати втрати окупаційної армії. Селезньов підкреслив, що за останні два місяці кількість російських військовослужбовців, які беруть участь у війні проти України, зросла на 40 тисяч. Також додалося кілька сотень одиниць бронетехніки, у тому числі танків, артилерійського озброєння, незважаючи на те, що українська артилерія системно та методично знищує російську військову техніку. Це свідчить про те, що можливості російської економіки, зокрема військової промисловості, дозволяють не тільки компенсувати втрати, а й нарощувати ресурси.

Також військовий експерт нагадав, що Іран і КНДР передають Росії боєприпаси, тому країна-агресора не має критичної ситуації з боєприпасами, з озброєнням і технікою, як вважалося раніше.

"Хоча заради справедливості треба зазначити, що нещодавно створені 18-та та 25-та армії не укомплектовані на 100% технікою. Наприклад, 25-та армія лише на 50% укомплектована технікою та на 80% особовим складом. За нормативними документами ця армія не боєготова. Проте російські генерали не дуже зважають на це, і підрозділи цієї армії вже ведуть активні бойові дії на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Так само як і підрозділи 18-ї армії, яка створена на фондах 22-го армійського корпусу, що дислокується в окупованому Криму. Так само вони задіяні на півдні Херсонщини", – пояснив Селезньов.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...