Іноземним "помічникам" росіян теж не пощастить: США пообіцяли проблеми двом російським газовим "потокам"

В "чорний список" Вашингтона потраплять особи, які інвестували в російські "потоки", а також надавали РФ послуги з будівництва газопроводів.

Державний департамент США анонсував нові санкції проти російських газопроводів "Північний потік - 2" і "Турецький потік". Відповідна заява була оприлюднена на офіційному сайті американського зовнішньополітичного відомства, передають Патріоти України.

Зазначено, що головна мета нових санкцій - збільшити для Росії наслідки "зловмисних дій" проти США і союзників. Американці планують перешкодити Москві добудувати "Північний потік - 2" і другу європейську гілку "Турецького потоку". В "чорний список" Вашингтона потраплять особи, які інвестували в російські "потоки", а також надавали РФ послуги з будівництва газопроводів.

"Росія використовує свої експортні трубопроводи, щоб створювати залежність в регіонах від своїх енергоносіїв. Цю залежність Москва використовує для розширення свого політичного, економічного та військового впливу, а також підриву інтересів національної безпеки США і зовнішньої політики", - йдеться в повідомленні Вашингтона.

Згадується також, що російські "потоки" загрожують енергетичній безпеці Європи і здатні дестабілізувати економіку України. "Реалізація цих проектів також надає Росії кошти для подальшого поширення її згубного впливу в Європі", - повідомили в Держдепі. Зазначимо, що Росія стрімко втрачає позиції на газових ринках як Європи, так і Сходу. "Газпром" зазнає колосальних збитків і змушений для свого порятунку піднімати тарифи на внутрішньому ринку.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...