Інсайдери серед еліти РФ вже не вірять у захоплення України та питають, коли закінчиться війна, - Христо Грозєв

Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв зізнався, що його інформатори з російської еліти різко змінили позицію щодо війни в Україні. Раніше вони були переконані у захоплені Києва за 3-4 дні, а зараз питають його, коли закінчиться війна. Про це він розповів в інтервʼю Юлії Латиніній, передають Патріоти України.

За словами журналіста, кремлівська еліта хоче домовитися з Заходом про забезпечення миру в Україні за спиною російського диктатора Володимира Путіна. "Спочатку на моє запитання про терміни війни вони (інсайдери з оточення Путіна - ред.) говорили про захоплення України за три-чотири дні. Потім про те, що вони там надовго, і без перемоги не підуть. Згодом вони почали говорити, що не підуть з України, навіть якщо це буде означати кінець Росії – назад вже не можна. А зараз вони самі питають у мене, коли ж закінчиться війна?", – сказав Грозєв.

Розслідувач наголосив, що ЗСУ розвінчали міф про "другу армію світу", а окупаційні війська щиро заздрять професіоналізму українських воїнів. Це підтверджує й зміст поштової скриньки одного російського силовика.

"Вони (окупанти - ред.) жартують над Путіним, хвалять ЗСУ і кажуть: "Ось би у нас таке було. Але у нас у всьому бардак", – зазначає Грозєв.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...