"Інші країни теж винні": У експрезидента Молдови вперше засудили дії Росії та пояснили, чому не зробили цього раніше

Влад Батрінча. Фото: Вікіпедія.

У Молдові голова фракції Блоку комуністів та соціалістів Молдови Влад Батрінча вперше заявив, що Росія несе відповідальність за війну в Україні. Зазначимо, що до цього Блоку належить Партія соціалістів (ПСРМ) експрезидента Молдови Ігоря Додона, повідомляють Патріоти України із посиланням на NewsMaker .

Свою позицію Батрінча пояснив тим, що таких заяв партія раніше не робила "з огляду на вразливість Молдови під час війни двох великих сил світу". "Ми засудили війну, закликали до миру та сформулювали наші ідеї та бачення так, як ми це відчуваємо. Я не зобов'язаний висловлювати думку у стилі, наприклад, пана Алайба. Це якось допоможе Україні чи нашій країні? Те, що відбувається в Україні , – це трагедія. Війну треба зупинити! Надто багато розмов про зброю!", – сказав Батрінча.

Також, за словами молдавського чиновника, крім Росії, у цій війні винні й інші політики, а важливі країни світу відповідають за цю війну. "Я говорю про тих, хто всіляко підживлює мілітаристську риторику", – додав політик.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...