Інших проблем немає? Побудують з нуля: У Зеленського задумали перенести Раду й Кабмін

У команді президента Володимира Зеленського хочуть створити новий урядовий квартал з нуля. Там можуть звести будівлі не тільки Офісу президента, а й Верховної Ради та Кабінету міністрів України. Про це розповів керівник Державного управління справами президента (ДУС) Сергій Борзов, передають Патріоти України.

За його словами, від ідеї переїзду до Українського дому відмовилися як через брак коштів, так і через логістичні проблеми.

"Ви розумієте, що інвестиції у президента неможливі. Якщо в тебе вкладають гроші, ти комусь щось лишаєшся винен. Тому фінансування діяльності президента відбувається винятково з бюджету України. А переїзд – це чималі кошти", – пояснив він.

Борзов також додав, що зі співініціатором проєкту Іваном Юнаковим вже обговорювалася ідея з переїздом на Європейську площу.

"З Іваном Юнаковим, як співініціатором проєкту, ми теж поспілкувалися – ідея хороша, вони все це добре продумали, але місцерозташування… Там і так завжди затор на Європейській площі.

У випадку якихось заходів, демонстрацій, мітингів – її перекривали б. Треба було б продумувати і цей момент. По-друге, на Банковій майже все готове – є деякі нюанси в роботі, але загалом все працює. А там потрібно було б робити все наново, зокрема у плані безпеки, оскільки Управління державної охорони дало свої застереження. Це все можливо, воно робиться, але не за один рік…" – прояснив ситуацію керівник ДУС.

На його думку, є сенс будувати з нуля урядовий квартал – щоб парламент, уряд і міністерства були в одному місці.

"Є сенс будувати з нуля урядовий квартал – щоб Верховна Рада, Кабмін й усі міністерства теж були в одному місці. Щоб прем'єр-міністр бачив – хто, де і як працює. Для того, щоб усе швидко вирішувалося, зробити там єдиний електронний документообіг, загалом спростити ситуацію…" – наголосив чиновник.

Проте він додав, що наразі є набагато важливіші проблеми, ніж переїзд ОПУ, тому суспільство не сприйме цю ідею позитивно.

"Як суспільство поставиться до того, що витратили дуже багато бюджетних коштів на такий переїзд? Скажуть: “А що, вам там дуже погано сидіти? Побудуйте краще садочок чи лікарню”. Дійсно, сьогодні є набагато важливіші питання і проблеми, ніж переїзд ОП", – підсумував Борзов.

Джерело: Обозреватель

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...