Інструкції про те, як "правильно" ховати окупантів: Хакери зламали таємне листування ФСБ Росії

Російська Федеральна служба безпеки (ФСБ) приховує могили російських окупантів, розповсюджує пропагандистську риторику, керує ЗМІ та Telegram-каналами. Хакери зламали листування співробітника ФСБ із Тюмені Сергія Шатського, яке також потрапило в розпорядження ЗМІ, передають Патріоти України.

Судячи з нього, спецслужби країни-агресора отримують від "начальства" пропагандистські тези, які потім поширюють у мережах.

Російських окупантів мають ховати "правильно"

ФСБ контролює не лише ЗМІ та соцмережі. Свої листи з "рекомендаціями" вони надсилають органам місцевої влади, великим підприємствам, школам, університетам тощо. Лист нібито має рекомендаційний характер, проте фактично відмовитись від виконання таких "порад" без наслідків неможливо.

Наприклад, адміністраціям кладовищ розіслали інформацію про те, як "правильно" ховати окупантів. Могили російських військових, які після спроб захоплення України повернулися додому "вантажем 200", мають розкидати по цвинтарю. Так, щоб ніхто не помітив рядів свіжих могил.

Є й вимоги до самих могил. Суворо заборонено військову атрибутику. Якщо родичі прийдуть на могилу і залишать по собі будь-які ознаки, які пов'язують окупанта з війною проти України, збройними силами, – адміністрація в найкоротший термін зобов'язана "навести лад".

ФСБ вигадала цілий Всеросійський конкурс з облагородження могил. Тих, хто найкраще "прикрасить" могилу на цвинтарі, відправлять на регіональний, а потім федеральний конкурс. Пропонують також і грошові призи у розмірі близько 10 тис. рублів (близько 5 тис. грн). Спочатку в умовах конкурсу не йшлося про те, що оформляти мають саме могили окупантів.

Однак, як випливає з листа, "заходи з прикрашення місць поховання" проводять насамперед для того, щоб створити враження, що на російських цвинтарях немає масових поховань убитих солдатів.

"Якщо родичі самостійно оформлять могили так, що візуально буде очевидна належність загиблого до спеціальної військової операції, балансоутримувачам доведеться виправити оформлення", – йдеться в листі ФСБ. Такі листи регіональні відділення спецслужбістів надіслали до всіх органів влади.

Новини "спускають" зверху

Після кожного воєнного злочину спецслужби проводили медіамоніторинг, відстежували реакцію росіян і після цього поширювали "потрібні" меседжі. До речі, за таким же принципом працює і сітка українських Telegram-каналів, які контролюються з Росії. Усі розповсюджують схожі тези.

ФСБ надсилала готовий текст, а потім давала вказівку: "на розгін". Що цікаво, працюють при цьому спецслужби так само невдало, як і керівництво окупантів. Наприклад, після чергового "розгону" "правильні" тези з'явилися лише на трьох сайтах-смітниках. ФСБ намагалося довести, що Росія не винна у теракті у Кременчуці.

Збирають інформацію і на місцевих жителів. Наприклад, у Тюмені збирали інформацію на співробітників нафтовидобувного підприємства. Також перевіряли, хто міг відвідувати мітинги та демонстрації протягом останніх п'яти років.

Футболки та фейкові відео

Співробітники ФСБ також створюють картинку про тотальну підтримку війни. Доходить до того, що спецслужби підбирають зображення та друкують футболки з окупантами. Крім того, знаходять відео з 2014 року, де росіяни нібито здобувають похвалу від місцевих жителів. Із цих відео намагаються створити вірусні ролики.

Проте, як і в разі поширення новин, успіхи у ФСБ дуже скромні. Ролики публікують лише відверто проросійські канали, на яких підписані самі співробітники спецслужб і численні боти.

Завдання таких роботів: залишати однотипні коментарі під усіма новинами про війну. На відміну від офіційної пропаганди, над створенням якої працюють федеральні телеканали, ФСБ пише великі логічно незв'язні тексти складною мовою.

Хто працює у ФСБ на місцях

Судячи з листування, вдалося встановити таких співробітників ФСБ:

Сергій Шатський, співробітник Центру інформаційної безпеки ФСБ (18-й центр).

Валерій Нусс, колишній начальник управління боротьби з економічними злочинами та протидії корупції. Звільнений за хабарництво.

Андрій Тулін, начальник служби УФСБ.

Хакери злили листування від імені Шатського. Проте у ньому також згадується про низку співробітників без зазначення їхніх імен та посад. Керують операцією високопоставлені силовики. Також вдалося виявити лист, який свідчить про підготовку спецоперації і на території Білорусі. Для цього ФСБ встановило контакти з КДБ Білорусі в обхід самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, а також відправило на територію сусідньої держави близько двох тисяч "сплячих" співробітників.

Регіональні управління ФСБ одержують "наведення" від центрального апарату. Після цього тисячі співробітників РФ поширюють їх як за територією країни-агресора, так і всередині РФ.

Джерело: Обозреватель

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...