Інтернаціонал терористичних режимів: “Талібан” взяв під охорону посольство РФ у Кабулі

Схоже, посольство РФ єдине, що не евакуюється з Кабулу. На то є причини. Москва давно заграє з талібами, сподіваючись , що ісламісти будуть "таскати каштани з костра" для недоімперії. Хоча чимало діячів попереджають про смертельну небезпеку такої дружби

Бойовики терористичного руху “Талібан” взяли під охорону зовнішній периметр російського посольства в Кабулі. Про це повідомив спецпредставник президента РФ по Афганістану, директор другого департаменту Азії російського МЗС Замір Кабулов у коментарі «Еху Москви».

За його словами, частину співробітників російського посольства відправили у відпустку або евакуювали, щоб не створювати «занадто велику кількість присутності». Всього в дипустанові в Кабулі працює близько 100 співробітників.

Також Кабулов повідомив, що посол РФ в Афганістані Дмитро Жирнов перебуває на зв’язку з ватажками «Талібану». У вівторок, 17 серпня, він зустрінеться «з координатором від керівництва талібів щодо забезпечення безпеки», зокрема російського посольства, для обговорення забезпечення зовнішньої охорони і безпеки дипустанови РФ.

Спецпредставник зазначив, що захоплення Кабула талібами стало для Росії несподіванкою. У Москві вважали, що влада Афганістану зможе чинити опір бойовикам.

«Але мабуть ми були занадто оптимістичні в оцінці якості підготовлених американцями і натовцями Збройних сил. Вони все покидали при першому пострілі”, – сказав він.

Кабулов назвав “вигадкою” заяви про те, що влада перейшла до талібів внаслідок їхніх домовленостей з США. Також він додав, що Росія не поспішатиме з визнанням влади талібів.

“Визнання або невизнання залежатиме від поведінки нової влади. Ми будемо уважно дивитися, наскільки відповідально вони будуть керувати країною найближчим часом, і за підсумками російське керівництво зробить необхідні висновки”, – наголосив дипломат.

Водночас, за словами Кабулова, в Москві не бояться, що «Талібан» перетвориться на нову інкарнацію “Ісламської держави”, оскільки таліби нібито самі нещадно воювали проти ІДІЛ.

Ротації тривають: Зеленський призначив собі двох радників, а Єрмаку двох заступників

неділя, 8 вересень 2024, 12:30

Президент Володимир Зеленський 8 вересня призначив собі двох радників, а очільнику Офісу президента Андрію Єрмаку двох заступників, передають Патріоти України. Радниками президента з питань комунікацій став Дмитро Литвин, а зі стратегічних питань – Оле...

Ситуація погіршилася: Окупанти захопили Невельське Донецької області, - DeepState

неділя, 8 вересень 2024, 12:28

Ворог захопив населений пункт Невельське. Тривають бої і на північ від Гірника, інформує UAINFO.org з посиланням на проєкт DeepState, передають Патріоти України. "Ворог окупував Невельське та просунувся у Красногорівці. Тривають бої північніше Гірника"...