Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України.

Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля Макрона щодо відправлення військ НАТО в Україну, дипломат зазначив, що не треба виключати жодного сценарію. За його словами, Володимира Путіна варто поставити у таку ситуацію, коли він не знатиме детально про плани союзників.

Сікорський також відмовився відповідати на уточнююче запитання щодо того, чи планує Польша відправляти свої війська в Україну. "Ми не розкриватимемо карти. Ми дозволимо президенту Путіну замислитися, що ми робитимемо (якщо розповімо більше - ред.). Більшість нашого ВВП ми витрачаємо на оборону в НАТО - 4 відсотки, а наступного року можемо витратити більше", - продовжив дипломат в інтерв'ю журналістам.

Очільник МЗС Польщі наголосив, що війна в Україні завершиться після того, коли Володимир Путін зрозуміє, яку ціну необхідно заплатити за перемогу у повномасштабному конфлікті з огляду на втрати та фінанси. На думку Сікорського, Євросоюз може надавати більшу допомогу України, а до переговорного процесу щодо врегулювання війни можуть долучитися Туреччина та Китай. "Не бракує потенційних посередників – Туреччина, ООН. Китай справді міг би змусити Путіна припинити цю війну. Але я не бачу жодних ознак того, що Путін хоче вести переговори", - резюмував дипломат.

Кількість загиблих внаслідок удару по Харкову зросла

субота, 18 травень 2024, 12:45

Кількість загиблих внаслідок удару РФ по Харкову у п’ятницю, 17 травня, зросла до чотирьох — у лікарні помер 33-річний чоловік, який отримав поранення. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. За його слова...

Потрібно було менше години: Українські спецназівці знищили російських штурмовиків (відео)

субота, 18 травень 2024, 12:30

Спецназівці Нацгвардії знищили цілу групу російських окупантів, які штурмували позиції Сил оборони України. На це пішло не більше години. "Штурмова група ворога рухалась не підозрюючи що за ними спостерігають пілоти БПЛА 2 окремого загону Центру спеціа...