Інтриги Туреччини проти Швеції та Фінляндії: Ердоган дуже хоче зустрітися з Байденом, - експерт-міжнародник

Ердоган заявив, що Туреччина не погодиться на членство Фінляндії та Швеції в НАТО й блокує процес. Тепер готується зустріч американського та турецього президентів. Сам Реджеп Ердоган хоче зустрітись з Джо Байденом. Про це сказав експерт Українського інституту майбутнього Ілля Куса, передають Патріоти України.

Він вважає, що США та Туреччина таки досягнуть компромісу. "Зустріч з президентом США – це те, чого дуже хотів Ердоган. Я думаю, що коли турецьке політичне керівництво підіймало питання про Швецію і Фінляндію таки розраховували на те, що до цього долучаться Штати", – вважає Куса.

Як він пояснив, усе таки якщо дивитися на той список вимог, який Туреччина озвучила через різні майданчики щодо Швеції та Фінляндії – частина з них стосується і безпосередньо США.

Чого хоче Ердоган від Байдена

"Я думаю, що Ердоган вірить, що треба зустрітися з американським главою, який, на його думку, все вирішує. Відповідно й розв'язати всі свої питання, які цікавлять турецьке керівництво", – додав експерт.

Насамперед мовиться про зняття санкцій з турецького ВПК та визнання терористичною організацією сирійсько-курдських бійців, які мають політичні представництва у Європі та США.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...