Його підпис нічого не вартий? У Філарета постанову про саморозпуск УПЦ КП назвали документом, що не має юридичної сили

​У прес-службі почесного патріарха заявили, що самі збори 15 грудня не можуть вважатися помісним собором в зв'язку з тим, що не були дотримана процедура його скликання.

Почесний патріарх Філарет і його прихильники відмовилися визнавати рішення про саморозпуск УПЦ КП, а збори УПЦ КП 15 грудня 2018 року, на якому воно було прийнято, - помісним собором. Про це йдеться в "роз'ясненнях прес-служби Київської патріархії", передають Патріоти України.

"Збори, які були 15 грудня 2018 у храмі святого благовірного князя Ярослава Мудрого (Теплої Софії), не є помісним собором Української православної церкви Київського патріархату, а є ситуативними зборами делегатів УПЦ КП перед Об'єднуючим собором, які на вимогу для участі в Об'єднавчому соборі з боку представників Вселенського патріархату прийняли формальний, ситуативний документ, що не має юридичної сили, а був необхідний для участі в Об'єднавчому соборі українського православ'я", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі Філарета заявили, що збори 15 грудня не можуть вважатися помісним собором в зв'язку з тим, що не були дотримана процедура його скликання, передбачена статутом УПЦ КП. Зокрема, патріарх не приймав рішення про його скликання, синод не затверджував процедуру вибору делегатів, на зборах не велися протоколи засідання.

"Підтвердженням формальності і ситуативності даного зібрання є недотримання норм статуту УПЦ КП, тому збори в Теплій Софії не можуть називатися помісним собором і мати силу", - йдеться в повідомленні.
Також в прес-службі Філарета прокоментували відео, на якому патріарх особисто ставить підпис під рішенням про саморозпуск УПЦ КП. "Опубліковане відео, яке фіксує момент підписання "Постанови", чітко і ясно показує квапливість, поспіх, відсутність будь-яких робочих органів зборів та підтверджує факт формального прийняття рішення про ліквідацію УПЦ КП", - йдеться в повідомленні.
Також в прес-службі зазначили, що, за даними Єдиного державного реєстру прав юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 5 червня 2019 року Київська Патріархія УПЦ Київського Патріархату не перебуває у стані ліквідації і має повноцінне право використовувати свої юридичні документи.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...