"Його танк підбили чотири рази": РосЗМІ розповіли про героїзм свого військового, який "захищав Бєлгород від ЗСУ"

Пропагандистський кремлівський ресурс "Царьгород" розповів про героїчне поранення 26-річного російського військового Романа Кулаги, який, за логікою окупантів, захищав Бєлгородську область від ЗСУ. Про це у пропагандистів вийшов окремий матеріал, передають Патріоти України.

Кулага, пише Царгород, "наодинці вів бій з палаючого танка, що був чотири рази підбитий". Окупант з Бєлгородської області. І хоч брав участь у боях на Харківському напрямку, пропагандисти вказують, що в цих самих боях росіянин нібито не дав ЗСУ пройти до Бєлгородської області.

ЗСУ накрили росіян.

"Романа поранило в обличчя і ногу. Спекотно, боляче, але страху немає. І поранений командир сідає за танковий кулемет і нерухомий палаючий російський танк ... продовжив бій!"- стверджують пропагандисти.

До слова, Генштаб ЗСУ, як і американський Інститут вивчення війни, констатує виведення російських військ з Харківської області завдяки успішному контрнаступу українських захисників. Імовірно, висвітленням інтенсивних боїв і особистісного "героїзму" окупантів російська пропаганда готує підгрунтя, щоб пояснити своїй аудиторії, чому командуванням РФ не були досягнуті намічені цілі щодо захоплення Харкова.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...