Його вбила Росія: Агентство Reuters підтвердило загибель свого працівника внаслідок удару по Краматорську

Агентство Reuters підтвердило загибель свого працівника внаслідок російського удару по Краматорську

Британське агентство Reuters підтвердило загибель свого радника з питань безпеки Раяна Еванса, який працював у складі новинної групи, внаслідок російського ракетного удару по Краматорську 25 серпня. Про це повідомили в агенції, передають Патріоти України.

Ще два журналісти Reuters зазнали поранень, вони перебувають в лікарні. Один з них зазнав серйозних ушкоджень.

Як повідомляє Reuters, Еванс був одним із шести співробітників агентства, які перебували в готелі «Сапфір» у Краматорську під час російського удару.

Агентство заявило, що шукає більше інформації про атаку, зокрема співпрацюючи з владою Краматорська.

Раян Еванс — колишній британський солдат. Він працював у команді Reuters з 2022 року та був консультантом з питань безпеки. Йому було 38 років.

«Ми надсилаємо наші найглибші співчуття та думки родині та близьким Раяна. Раян допоміг багатьом нашим журналістам висвітлювати події по всьому світу, нам буде його страшенно не вистачати», — йдеться в повідомленні Reuters.

Нагадаємо, 24 серпня о 22:35 російські війська вдарили по готелю «Сапфір» в Краматорську. Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомляв, що під завалами готелю, ймовірно, перебуває журналіст з Великої Британії.

Згодом представник Reuters повідомив «Детектору медіа», що під час ракетного удару по готелю в Краматорську постраждала команда журналістів Reuters, що висвітлює війну в Україні. Один із журналістів зник безвісти, ще двоє були госпіталізовані з пораненнями.

Ввечері 25 серпня голов Краматорської міської військової адміністрації, Донецька обласна прокуратура і Нацполіція повідомили, що внаслідок удару по Краматорську загинув громадянин Великої Британії, який був працівником іноземного медіа, не називаючи його імені. Рятувальники знайшли під завалами тіло загиблого.

Таки злам? Все більше американців вважають, що у війні перемагає Україна

вівторок, 27 серпень 2024, 0:30

Після початку операції ЗСУ у Курській області більше американців стали вважати, що наразі у війні перемагає Україна. Як повідомляє Голос Америки, про це свідчать дані опитування YouGov, передає Укрінформ, передають Патріоти України. Згідно з результата...

“Є загальна тенденція": Еекспертка розповіла, як на настрої в РФ вплинула Курська операція

вівторок, 27 серпень 2024, 0:17

Росіяни втомилися від війни, але на вулиці ніхто не піде. Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла російська політична аналітикиня Ольга Курносова, передають Патріоти України. “Є загальна тенденція до втоми від війни, звичайно ж. І Курська опер...