"Йому потрібна не війна, а напруженість": Піонтковський пояснив, навіщо Сі Цзіньпіну загострення навколо Тайваню

Увага світу 2 серпня була прикута до Тайваню, де очікувалося загострення ситуації через візит Ненсі Пелосі. Адже раніше Китай погрожував США через це. Про нюанси ситуації розповів російський публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Він вважає, що ніяких серйозних акцій Китай не планує. Адже військово-морські маневри (навчання) навколо Тайваню починаються 4 серпня, а Ненсі Пелосі має поїхати з Тайваню 3 серпня.

За словами Піонтковського, російські пропагандисти очікували на щось серйозне:

  • що китайці зб'ють літак Пелосі,
  • що почнеться війна,
  • що всі сили США тепер будуть направлені на війну з Китаєм і там забудуть про Україну.
  • "Казали навіть про 2 мільйони бурятів, яких направлять на допомогу Китаю", – сміється публіцист.

Піонтковський заявив, що загалом ескалація викликана багато в чому саме Сі Цзіньпінем. Адже у візиті Пелоні нічого екстраординарного немає.

Він зазначив, що всі коментатори ситуації у Тайвані згадують з'їзд партії на початку жовтня цього року, де Сі Цзіньпін має ціль досягнути мандату на таке собі пожиттєве правління.

"Адже цьому буде спротив. І йому треба якась можливість покричати, "пограти м’язами", підтвердити свою патріотичну позицію, тому візит Пелосі для нього дав таку можливість", – пояснив експерт.

Піонтковський запевнив, що лідер Китаю тут наповну відіграється, зокрема на внутрішню китайську аудиторію. "Але ні в якому разі йому не потрібна війна, бо це настільки серйозне рішення, яке він ще не може самостійно прийняти", – відповів він.

На думку Піонтковського, якби Сі Цзіньпін прийняв таке рішення, це підірвало б його позиції на жовтневому з'їзді. "Тому він просто "пограє м'язами" і проведе військові навчання навколо Тайваню. І кремлівська тусовка через це буде сильно розчарована", – додав він.

Джерело: 24 канал

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...