Іран надав Україні доступ до чорних скриньок та деталей літака

Україна отримала доступ до чорних скриньок літака МАУ, який розбився під Тегераном, та записів диспетчерів з центру управління польотами аеропорту іранської столиці. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на брифінгу в Києві 10 січня, зазначають Патріоти України.

До Тегерана вилетіло близько 50 українських представників, зазначив міністр.

"Вони технічними засобами намагаються реконструювати літак, щоб зрозуміти, що з ним сталося. Ми отримуємо повну співпрацю від іранської сторони. Іранська сторона допомагає нам, ми отримали доступ як до деталей літака, так і до місця падіння. Поліція забезпечує безпеку цього місця, хоча там від самого початку мали доступ місцеві, що ускладнювало розслідування", - сказав Пристайко.

"Зараз наша команда отримла доступ до чорних якщиків та записів диспетчерів з центру управління польотами в аеропорту Тегерана й нашими пілотами. Уся ця інформація наразі аналізується, ми не відкидаємо жодної версії", - додав він.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...