"Іран створив нову реальність": Експерт пояснив, чому США та Ізраїль різняться в думках щодо удару у відповідь

Ізраїль готує відповідь на атаку Ірану в ніч на 14 квітня - триватиме засідання уряду, на якому ухвалюється відповідне рішення. При цьому США відмовляють Ізраїль від атаки у відповідь по Ірану, тому що дбають про свої інтереси. Проти якихось рішучих дій виступають й "інші гравці", передають Патріоти України.

Про це у коментарі OBOZ.UA сказав ізраїльський військовий оглядач Сергій Ауслендер. За його словами, проблема полягає в тому, що Іран своєю атакою фактично створив нову реальність. Тегерану потрібно продемонструвати, що він не може безкарно бити по ізраїльській території, але при цьому зробити це так, щоб не вибухнула велика війна.

Ауслендер прокоментував те, як в Ізраїлі ставляться до того, що Штати наполягають, щоб жодної відповіді на атаку Ірану не було. За його словами, перед Вашингтоном вони мають союзницькі зобов'язання.

"Американці нам допомогли відбити цей удар. Американці – наш головний стратегічний союзник, один із гарантів нашої безпеки. І взяти ось зараз раптово вдарити, не попередивши їх, щонайменше це буде взагалі вкрай, як сказати, безвідповідально з нашого боку", – сказав оглядач.

Він зазначив, що в США завжди дбають насамперед про свої інтереси і лише у третю чергу – про інтереси союзників чи когось іншого. Тому, якщо ізраїльське військово-політичне керівництво все ж таки зважиться на удар у відповідь, вони повинні будуть заздалегідь повідомити Штати про це.

"Це все не так просто. Все-таки Іран – це не Сирія, це не Ліван, це серйозна сила. В американців тут повно баз, повно інтересів і так далі. І все це може занурити регіон у таку дуже сильну ескалацію, дуже сильну турбулентність. Ми маємо їх про це попередити. Знову ж таки, американці, ймовірно, повинні прикрити нам тил у разі такого удару, допомогти відбитися потім від іранських ударів у відповідь. Коротше кажучи, питання вирішується", – каже Ауслендер.

Він розповів, що відбити удар Ірану допомогли американці, йорданці, французи та британці, проте ізраїльська ППО та авіація показали дуже високу результативність – більшу частину цілей, а саме дві третини, уразили саме ізраїльтяни.

"І більша частина цілей, тобто всі дрони, їх було 185 і 36 крилатих ракет, були збиті ще до входу в ізраїльський повітряний простір. Фактично ізраїльській ППО наземній довелося мати справу тільки з балістичними ракетами. Вони теж майже всі були уражені. Кілька прорвалися в район авіабази Неватим. Там уразили територію авіабази", – розповів оглядач.

На концерті Кобзона аншлаг, у ворога масова утилізація бронетехніки: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 30 квітня

вівторок, 30 квітень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 30.04.24 орієнтовно склали:

Свій план: Кім Чен Ин розраховує відновити економіку КНДР завдяки зв’язкам з Росією, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 7:44

Президент Північної Кореї Кім Чен Ин намагається посилити зв’язки з Росією для відновлення економіки КНДР. Відносини російського диктатора Володимира Путіна та Кім чен Ина значно зміцнилися після початку повномасштабного вторгнення Росії до України. П...