"Іран заспокоює тільки на словах": Заступник глави МЗС України про розслідування катастрофи літака МАУ

Євген Єнін прокоментував заяву іранського колеги про швидке закінчення слідства.

Розслідування Іраном трагедії з літаком МАУ "майже закінчено", заявив у суботу заступник міністра закордонних справ Ірану з міжнародних та правових питань Мохсен Бахарванд. За його словами, Тегеран не вірить, що в "чорних ящиках" літака міститься якась важлива інформація. Цю заяву прокоментував заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі каналу "Україна 24", передають Патріоти України.

"З перших днів після катастрофи українська сторона направила вербальну ноту, де були сформовані вимоги забезпечення розслідування, гарантія неповторення подібних ситуацій в майбутньому. Також там йшлося про переговорний процес про компенсацію родичам і авіакомпанії. Сьогодні ми бачимо тільки позитивні медійні сигнали, іншого не спостерігаємо", — сказав він.

За словами Єніна, іранська сторона не підкріплює озвучувану позицію жодними документами або діями.

"Розраховуємо, що іранська сторона перейде до реальних справ, ми перебуваємо на постійному зв'язку c іранською владою і керівництвом ICAO. Іран досі не передав чорні ящики, і саме з цим я пов'язую медійну активність. Специфіка дипломатії в цьому випадку в тому, що ми повинні вірити підписаним документам, а не красивим словам.
Зараз Іран наполягає на людській помилці, ми вважаємо, що без завершення кримінального процесу, технічних експертиз і без чорних ящиків некоректно говорити про розслідування. На сьогодні ми перебуваємо в процесі переговорів, пройшли подібний досвід з РФ, і з самого початку формували переговорну позицію, яка може бути використана у світових інстанціях. Хотів би вірити, що Іран зацікавлений в якнайшвидшому завершенні процесу, але ця позиція не підтверджується офіційними документами іранської сторони", — сказав він.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...