Іранські безпілотники вже на фронті: Військовий експерт пояснив, чи змінить ворожа зброя перебіг війни

Росія вже використовує іранські безпілотники на війні проти України, однак їхня кількість не зможе створити критичну перевагу на лінії фронту. Про це сказав військовий експерт Сергій Грабський в ефірі ТСН, передають Патріоти України.

"Якщо ми говоримо навіть про 200-500 таких безпілотників, на лінії фронту протяжністю 1000 км вони не можуть становити загалом критичної загрози, яка б могла переломити хід бойових дій.", - зазначив експерт.

Натомість, якщо говорити про тактичні напрямки, додає експерт, безперечно, треба розуміти, що це додаткова зброя, яка математично становить небезпеку.

"Збити два безпілотники - це більше роботи, ніж знищити один. Тому, так, це посилює угруповання російських військ. Без того, що вони створять критичнц перевагу на лінії фронту. Саме тому і йдеться про оперативне мистецтво, як частину військової науки, для того, щоб комплексно використовувати такий новий для росіян вид бойової техніки, як безпілотники, тому що вони у своїх військових традиціях не розглядали це питання. Цьому треба ще вчитися. Тож, така кількість безпілотників може становити загрозу, але росіянам ще потрібен час, щоб навчитися використовувати їх ефективно", - додав він.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...