Іранські військові у Криму допомагають росіянам вести війну проти України, - Білий дім

Іранські військові присутні на окупованих територіях України допомагають росіянам у запуску "шахідів" для ударів по українських об'єктах. Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, інформують Патріоти України із посиланням на AFP.

"Ми вважаємо, що іранські військові перебували в Криму та допомагали Росії в цих операціях (щодо завдання ударів безпілотниками по українських містах – ред)", – сказав Кірбі.

За його словами, іранці в Криму були інструкторами та працівниками технічної підтримки, а росіяни керували безпілотниками, які завдали значної шкоди українській інфраструктурі.

"Тегеран зараз бере безпосередню участь на місці (у війні в Україні. – Ред.), а також через надання зброї, яка уражає цивільне населення та інфраструктуру в Україні", – додав Кірбі.

Представник Білого дому запевнив, що США "використають всі засоби, щоб викрити, стримати і протистояти постачанню Іраном цих боєприпасів проти українського народу".

"Ми збираємося продовжувати енергійно виконувати всі санкції США щодо російської та іранської торгівлі зброєю. Ми продовжуватимемо накладати та жорстко застосовувати санкції проти тих, хто допомагає Ірану підтримувати війну РФ проти України", – сказав він.

Навала іранських дронів

Останнім часом окрім ракетних ударів Росія почала активно застосовувати для атак дрони-камікадзе іранського виробництва. Ними окупанти бʼють по обʼєктах інфраструктури та житлових будинках. Так, за цю добу в Україні було збито 15 іранських дронів-камікадзе із 20.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...