Ірану достатньо двох тижнів для створення ядерної зброї, - Міноборони США

У щорічній доповіді щодо загрози застосування зброї масового ураження Міністерство оборони США повідомило, що Іран має достатньо ресурсів, щоб створити ядерну зброю менше ніж за два тижні. Про це йдеться у документі під назвою "Стратегія протистояння зброї масової ураження", передають Патріоти України.

"За наявними оцінками, Іран не займається реалізацією програми створення ядерної зброї найближчим часом, проте має можливість менш ніж за два тижні виробити достатньо матеріалу, що розщеплюється, для створення ядерного пристрою", – стверджують у Пентагоні.

У Міноборони США також вважають, що Іран не дотримується своїх зобов'язань щодо контролю за хімічною зброєю. На це вказує те, що уряд країни не надав повної декларації об'єктів з виробництва хімічної зброї, як того вимагають чинні угоди.

Окрім того, у Пентагоні побоюються, що Іран займається створенням нервово-паралітичної наступальної зброї. В опублікованому документі Іран позначений як "постійна загроза".

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали: