Існує вісім основних сценаріїв російської агресії проти України - військовий експерт

До кожного сценарію були напрацьовані ймовірність і ступінь загрози.

Сергій Згурець. Фото: Укрінформ.

Для Генштабу та Міноборони на базі штучного інтелекту було розроблено 8 сценаріїв військової агресії Росії проти України, які можливі у найближчі 10 років. Про це повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express та член правління Українського інституту дослідження безпеки Сергій Згурець, під час круглого столу «Ключові воєнні виклики Україні та можливості реагування держави», передають Патріоти України.

«В 4 сценаріях безпосередньо ключове значення відіграють Збройні сили України, і 4 сценарії, де ключова роль відноситься до складових сектору безпеки і оборони, в яких Збройні сили відіграють допоміжну роль. Ці сценарії були сформовані за принципом, коли вони можуть бути реалізовані окремо, або коли один сценарій провокує розвиток іншої, більш складної ситуації», - сказав Згурець.

Він також зазначив, що до кожного сценарію були напрацьовані ймовірність і ступінь загрози. Перший – це збройний конфлікт в середині держави, який підтриманий зовні. Інспірування конфлікту здійснюється за допомогою закордонних структур і скеровано на дестабілізацію в країні.

Другий сценарій, який вважається ймовірним і найбільш небезпечним – це повномасштабне застосування військової сили Російською Федерацією. Цей сценарій передбачає знищення військової і економічної потужності нашої країни, при чому ці заходи будуть здійснюватись у достатньо короткий проміжок часу.

Третій сценарій, який є небезпечним, але менш імовірним – втягування України в конфлікт між іншими державами, яка є суміжною державою. Або виникнення глобальної війни між РФ та Заходом.

Четвертий сценарій є імовірним, середнього рівня небезпечності. Це прикордонний конфлікт, в який втягуються прикордонні країни і він може бути скерований на окремих напрямках. Небезпека такого конфлікту полягає у тому, що він може бути першим етапом переходу до широкомасштабного вторгнення. Про інші 4 сценарії Сергій Згурець не розповів.

"У нас підвищений тиск і прискорене серцебиття": Путін навчив Німеччину боятися, - німецький журналіст

субота, 11 травень 2024, 6:26

Володимир Путін з його постійними ядерними погрозами став для Німеччини "майстром страху", якому регулярно вдається лякати німецьке суспільство. Таку думку висловив колумніст німецького видання BILD Франц-Йозеф Вагнер. "Він знову домігся цього. У нас п...

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...