"Існують червоні лінії": Грузія відмовилася відновлювати дипломатичні відносини з Росією

Іраклій Кобахідзе. Фото: скріншот з відео.

Грузія поки не має наміру відновлювати дипломатичні відносини з Росією, заявив глава правлячої партії «Грузинська мрія - Демократична Грузія» Іраклій Кобахідзе. Колишній спікер парламенту пояснив, що Тбілісі займає чітку позицію з питання незалежності Абхазії і Південної Осетії, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

«Існують червоні лінії, які пов'язані з деокупацію і нашої інтеграцією із Заходом», - підкреслив Кобахідзе. У той же час, за його словами, Грузія готова обговорювати з РФ розвиток торгово-економічних і гуманітарних зв'язків.
Напередодні сім західних країн звернулися до влади Росії з закликом відкликати визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії. Спільну заяву, приурочену до 13-ї річниці з початку грузино-осетинського конфлікту, підписали США, Великобританія, Ірландія, Норвегія, Франція, Естонія та Албанія. Вони вважають, що Москва повинна «негайно вивести збройні сили і скасувати визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії, які є територією Грузії».

Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру

четвер, 2 травень 2024, 15:30

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий...

Чи може Росія завдати ракетного удару по Україні на Великдень: У Повітряних силах зробили заяву

четвер, 2 травень 2024, 15:30

У Повітряних силах не виключають можливих атак російських військ по Україні у Великодню ніч, та заявили про готовність відбиття ймовірних нападів противника, передають Патріоти України з посиланням на спікера Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі теле...