"Існують міжнародні норми": У МВС Молдови розповіли, чому не затримали нардепа-втікача Дмитрука

Народний депутат України Артем Дмитрук, перетинаючи кордон із Молдовою, не повідомив, що є чинним парламентарієм. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода 27 серпня повідомив міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос, передають Патріоти України.

За словами глави МВС, Дмитрука прийняли, як звичайного громадянина, який виїхав із території, де йде війна. Адріан Ефрос також додав, що молдовська сторона виконала свої зобов’язання: в'їзд нардепа задокументували, після чого він залишив країну через міжнародний аеропорт Кишинева.

«Існують міжнародні норми, які забезпечують вільне пересування громадян. Особливо це стосується громадян України, які приїжджають із зони конфлікту, з території, де йде війна. Відповідно до Женевської конвенції, ми зобов’язані надати їм безпечне місце. Він жодним чином не заявляв, що є членом українського парламенту», — заявив Ефрос.

Тим часом Державна прикордонна служба України проводить перевірку, щоб з’ясувати всі обставини втечі народного депутата Артема Дмитрука з України. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Встановили рекорд: У Forbes порахували, скільки Росія витратила на ракетну атаку по Україні 26 серпня

вівторок, 27 серпень 2024, 15:30

На масований обстріл України 26 серпня Російська Федерація витратила 1,2 – 1,3 мільярда доларів. Ця сума – рекорд за весь час повномасштабної війни, передають Патріоти України. Відповідні підрахунки провело видання Forbes Ukraine. В основі – статистика...

Під час масованої атаки РФ 26 серпня для збиття ракет залучили F-16 - Зеленський

вівторок, 27 серпень 2024, 15:01

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські військові за допомогою винищувачів F-16 збили деякі російські ракети під час масованої атаки 26 серпня. Про це він сказав під час форуму "Україна 2024. Незалежність", передають Патріоти Украї...