"Існують три мотиви для співпраці з розвідкою": Буданов розповів, як його співробітники створюють агентурну мережу

Начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов у коментарі ЗМІ описав деякі професійні прийоми при створенні агентури і руху опору на окупованих Росією територіях, передають Патріоти України.

Як повідомили у прес-службі управління, за словами керівника спецслужби, будь-яка операція у ворожому тилу розпочинається з так званої "розробки" - пошуку людей, схильних до співпраці, та їхнього подальшого вербування. І хоча цей процес дуже кропіткий, агентурна мережа України зростає, йдеться в повідомленні.

"Існують три мотиви для співпраці з розвідкою - матеріально-фінансовий, ідейно-патріотичний, а також ненависть до третьої особи або спільний ворог. Усе, що ви будете так чи інакше "крутити", призведе до одного з цих варіантів", - пояснив Кирило Буданов.

А офіцер ГУР на позивний "Харциз" зазначив, що справжня агентурна робота - це не ситуативна, одноразова співпраця, а довготривалі стосунки.

Джерело: НВ

На концерті Кобзона підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 серпня

вівторок, 27 серпень 2024, 8:07

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.08.24 орієнтовно склали:

Пекін та Київ тішаться, Москва скреготить зубами: Гарріс обходить Трампа і збільшує шанси демократів на вибори у Конгрес

вівторок, 27 серпень 2024, 7:59

Демократи цієї осені знов можуть отримати більшість в палаті представників та Сенаті. Віцепрезидентка Камала Гарріс має 55% шансів перемогти колишнього президента Дональда Трампа у президентських перегонах в США. Про це свідчать результати прогнозу Dec...