Іспанія передасть Україні чималу партію танків Leopard 2А4, - ЗМІ

Міжвідомча рада з торгівлі та контролю оборонної техніки й технологій подвійного призначення Іспанії схвалила постачання 20 основних бойових танків Leopard 2A4 в Україну. Про це повідомляє Infodefensa, передають Патріоти України.

За даними відомства, машини наразі перебувають на консервації, тож знадобиться ще деякий час для їхнього ремонту, перш ніж вони потраплять до ЗСУ. "Як і інші матеріали, перед відправленням вони будуть доопрацьовані на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гуадаїра в Севільї", - зазначає видання.

Оцінюючи ризики, пов'язані з потраплянням на чорний ринок обладнання, що призначене для українських сил, держсекретар Іспанії з торгівлі Сіані Мендес зазначила, що озброєння, які експортуються Іспанією, є "необхідними, пріоритетним і найважливішими" для України в боротьбі з Росією. "І немає жодних сумнівів, що Україна використовує їх найкращим чином для захисту власної національної безпеки", - підкреслила Мендес.

"Шойгу намагався зберегти посаду": Експерт пояснив, чому окупант так поспішали з наступом на Харківщині

понеділок, 20 травень 2024, 6:50

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що Шойгу намагався зберегти посаду міністра оборони РФ, розпочавши наступ на Харківщині повністю непідготовленим угрупованням військ. Таку думку він висловив в етері "Еспресо". "Росіяни почали наступ на Харків...

Європа має готуватись до низки терактів, які можуть бути в найближчі півроку: Політолог вказав на велику небезпеку

понеділок, 20 травень 2024, 6:30

"Європейські країни мають готуватись до того, що в найближчі півроку може бути низка терактів по всій Європі. Особливо після теракту в ТРЦ "Крокус іті хол". Оскільки в Росії зрозуміли, що можуть використати цей теракт дуже ефективно у своїх цілях. Відп...