Іспанія відправляє в Україну свої "Леопарди"

Найближчими днями Іспанія відправить в Україну шість танків Leopard 2A4: вони прибудуть до місця призначення до кінця цього місяця. Про це 12 квітня заявила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час спільної пресконференції з головою Міноборони України Олексієм Резніковим, передає видання El Pais.

Роблес уточнила, що танки будуть доставлені морем і будуть доставлені в Україну до кінця квітня. Також Іспанія передасть 20 гусеничних бронетранспортерів.

"Є ще чотири "Леопарди", які вже знаходяться на ремонті, щоб їх можна було доставити якомога швидше", — зазначила голова оборонного відомства Іспанії.

Крім того, Роблес додала, що Іспанія продовжить тренувати українських військових.

"Наша підтримка разом з нашими партнерами і союзниками є тотальною і абсолютною для України, і залишатиметься такою стільки, скільки буде потрібно", — підсумувала вона.


Росія може розпочати новий наступ на Сумщині? Жданов оцінив небезпеку для регіону

четвер, 16 травень 2024, 14:50

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times повідомив, що Росія може розпочати новий наступ у Сумській області. Скільки військ накопичила російська армія біля кордону, коли ворог може піти у на...

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...