Іспанія відправила Україні п'ять літаків з боєприпасами і не тільки, - Генштаб ЗСУ

Іспанія відправила Україні пʼять транспортних літаків із боєприпасами для великокаліберних артилерійських систем. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ, передають Патріоти України.

Зазначаєтся, що останній з п'яти літаків від повітряно-космічних сил збройних сил Іспанії вилетів з авіабази у Мадриді 9 вересня.

Чотири попередні літаки зі зброєю вилетіли з бази в Роті. Загалом Іспанія передала Україні 75 палет великокаліберних боєприпасів.

Крім того, у відповідь на запит міністра оборони України Олексія Резнікова Іспанія передала Україні медичні засоби та 20 вантажівок із зимовим спорядженням.


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...