Іспит Дебальцевим: Муженко розповів, як було зірвано план Путіна поставити Україну на коліна

Президент Росії Володимир Путін і військове керівництво РФ вважало, що взяли в оточення українських військових в районі Дебальцевого в лютому 2015 року, проте це було не так. Про це в інтерв'ю "Фактам" заявив колишній начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, зазначають Патріоти України. Таку заяву ексміністр оборони зробив у відповідь на твердження журналіста про те, що в той час російський лідер планував у Мінську прийняти капітуляцію України.

Він припустив, що тоді Путіну могли сказати приблизно таке: "У Донецькому аеропорту у нас певний успіх, але там не зовсім усе вийшло. Однак ми в районі Дебальцевого їм створили "мішок", вони повинні піти на всі наші умови, тому що в іншому разі угруповання у вісім тисяч осіб потрапляє в повне оточення".

За словами Муженка, в такому випадку в Україні міг би настати хаос, що тягнуло за собою зміну політичного керівництва.

Він підкреслив, що українська делегація в Мінську тоді стала пояснювати Путіну: у нас немає жодного оточення, ми тримаємо свої позиції.

"Якраз йшли бої за Логвинове. Наш основний маршрут Дебальцеве – Бахмут був перерізаний саме в Логвиновому, тому росіяни вважали, що ми в повному оточенні", – пояснив колишній начальник Генштабу.


Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...